Privat/public/hybrid

 

Hvilken cloud skal du vælge? Og hvad er forskellen?

Kort fortalt hostes en private cloud på et privat og lukket netværk, som fysisk befinder sig i din hosting-leverandørs datacenter. Denne type cloud karakteriseres ved, at den leveres af en stor udbyder med enorm serverkapacitet, der deles mellem flere forskellige datacentre og kunder. Hybrid cloud er derimod en kombination af dine egne servere, public cloud og private cloud. 

 

Her giver vi dig en dybere gennemgang af de 3 cloud-typer. 

 

 

Private cloud

Denne type cloud er ikke offentligt tilgængelige. Formålet med en Private cloud er udelukkende at imødese din forretnings unikke behov og krav. Private cloud har nogle af de samme egenskaber som public cloud. Forskellen på de to ligger i sikkerhedsgraden, og i den kontrol du har over løsningen.

Med Private Cloud bestemmer du selv, hvordan opsætning og konfiguration skal være. Private Cloud bygger nemlig på en virtualisering af virksomhedens egne servere og infrastruktur - og altså ikke en fælles standardiseret platform.

En private cloud hostes på et privat og lukket netværk, som fysisk befinder sig i din hosting-leverandørs datacenter.
Du ved præcis, hvor dine data er, hvem der administrerer dem, og hvordan de gør det. Dine data blandes ikke med andres data, og du kan når som helst og meget hurtigt få alle dine data tilbageleveret.

Du får altså alle fordelene - høj performance, høj sikkerhed og den fleksible skalérbarhed cloud tilbyder. Samtidigt er det kun din virksomhed, der bruger de virtuelle servere, og på den måde er det muligt at skabe et meget højt sikkerhedsniveau.

Private cloud er velegnet til virksomheder, der prioriterer sikkerhed, kontrol, hastighed, fleksibilitet højere end skalerbarhed. Høj sikkerhed og fuld kontrol over følsomme data og forretningsfølsomme applikationer er afgørende, når du vælger denne løsning.

 

 

Public cloud

Denne type cloud karakteriseres ved, at den leveres af en stor udbyder med enorm serverkapacitet, der deles mellem flere forskellige datacentre og kunder.

Fordelen ved en public cloud er muligheden for - billigt og effektivt - at få et stort set ubegrænset råderum i skyen.

Det er muligt, fordi leverandøren stiller samme ydelse og platform til rådighed for alle kunder. Alle kunder har altså adgang til den samme sky, der bygger på en fælles standardiseret platform og infrastruktur - det giver stordriftsfordele.

Vælger du en public cloud løsning, accepterer du, at din forretnings data ligger sammen med millionvis af andre kunders data med lille mulighed for at tilrette systemerne.

Fordelene er lave priser og uendelig skalérbarhed, og derfor er public cloud en attraktiv løsning for mange.

Public cloud retter sig især mod virksomheder, som både er interesserede i at spare tid og penge.

Selv om vi selvfølgelig alle interesserer os for kontrol og fleksibilitet, vil prisen for nogle være det afgørende argument. Og har du ikke brug for at skræddersy din it-platform, kan public cloud være en rigtig fin løsning.

 

 

Hybrid cloud

Med hybrid cloud udnytter du fordelene fra flere forskellige it-platforme på samme tid. Hybrid cloud er med andre ord en kombination af dine egne servere, public cloud og private cloud.

Hybrid cloud henvender sig især til dig, hvis du gerne vil bruge fordelene ved virtualisering og cloud computing, men hverken ønsker at bruge en ren public cloud- eller en ren private cloud løsning.

Det er ikke sikkert, at du er i stand til at virtualisere hele din it-platform og infrastruktur. Der kan være sikkerhedshensyn eller lovmæssige restriktioner, der kræver, at din virksomhed opbevarer nogle data og applikationer internt. Hybrid cloud løsning tilgodeser mange forskellige behov, ønsker og krav.

Hybrid Cloud bruges oftest i forbindelse med Office 365.

Du kan for eksempel opbevare din ERP hos virksomheden selv, og lægge data og mail ud i en Public Cloud.

 

Tag udgangspunkt i dine krav, behov og ønsker når du skal vælge din cloud-løsning. 

 

 

Brug for hjælp eller rådgivning?

Kontakt JCD A/S på telefon 70 12 00 03