Microsoft lancerer nye 
betingelser for licenser

nye beting­elser for Microsoft licenser

 

Microsoft lancerer en ny indkøbsplatform, der hedder New Commerce Experience - NCE. Det betyder, at der kommer ændringer i den måde, du i dag køber blandt andet Microsoft 365 - og Dynamics 365 licenser. Ændringerne gælder for dig, der køber licenser via CSP-programmet.

JCD A/S er et stærkt team på godt 70 it-specialister i mange afdelinger; Microsoft-konsulenter, it-arkitekter, teknikere, designere, webudviklere og system-specialister.

Kontakt JCD og hør mere om de nye licens-betingelser

Har du licenser hos Microsoft?

Har du for eksempel Microsoft 365 Business eller Office 365? 

Microsoft har lanceret nye betingelser for nogle af deres licenser, som du bør være opmærksom på.


Betingelserne træder i kraft d. 1. marts 2022.

 

Der er 3 forskellige måder, du fremover kan købe licenser på:

månedligt
licens-abonnement

Hvis du vælger et månedligt abonnement, binder du dig kun for 1 måned. Det betyder, at du hver måned kan opsige eller ændre dine licenser - du har dog 72 timer til at annullere dit abonnement. Et månedligt abonnement er ideelt, hvis dit behov for eksempel ændrer sig på kort tid. 

Der vil være et pristillæg på 20%, der lægges oveni den pris, du har i dag. 

12 måneders 
licens-abonnement

Med et 12 måneders abonnement binder du dig i 12 måneder. Hvis du ønsker at annullere abonnementet, skal det gøres indenfor 72 timer - derefter kan du ikke annullere nogle af dem, før de 12 måneder er gået. 

På det her abonnement vil der ikke være prisstigninger i de 12 måneder, aftalen løber. 

36 måneders 
licens-abonnement

Med et 36 måneders abonnement binder du dig i 36 måneder. Ligesom et 12 måneders abonnement skal du her annullere inden for de første 72 timer - derefter kan du ikke annullere, før der er gået 36 måneder. 

Der vil ikke være prisstigninger i 36 måneder.

fordel at omlægge fra 1 til 3 års bindings­periode


Ligesom Microsoft ændrer priserne på sine basis-produkter, stiger prisen også på månedlige subscriptions.

For at beholde din fleksibilitet og mulighed for at annullere din licens, lægger Microsoft 20% på prisen på licenserne. Det betyder, at det kan blive en fordel at lægge dine licenser om til 1 års eller 3 års bindingsgaranti, da det bliver billigere på sigt. 

Under NCE kan man vælge imellem fakturering pr. måned eller betaling for 1 års og 3 års bindingstider. Både udbydere og underleverandører af licenserne hæfter for regningen til Microsoft, hvis kunden går konkurs i bindingsperioden.

Du kan altid opgradere din licenstype, men du kan ikke nedgradere på samme måde som tidligere – medmindre du vælger løsningen, der er 20% dyrere pr. måned pr. løsning.du kan kombinere dine licenser


Du kan kombinere måned- og års-licenser. På den måde kan du have et antal licenser som års-licenser - de kan dog kun justeres op i antal i løbet af året (eller til større licenstype). 

Samtidig kan du have licenser som måneds-licenser, der kan justeres og/eller opsiges med 1 måneds varsel ... præcis som i dag.

 

Prisen stiger på Microsoft 365 Business - og Office 365 licenser

*Prisen vil stige på følgende løsninger:

  • Microsoft 365 Business Basic - 20% stigning
  • Microsoft 365 Business Premium - 10% stigning
  • Microsoft 365 E3 - 12.5% stigning
  • Office 365 E5 - 8,5% stigning
  • Office 365 E3 - 15% stigning
  • Office 365 E1 - 25% Stigning


*Microsoft har ikke defineret de præcise danske priser. 

hvad er den bedste
løsning for jer?


Det er selvfølgelig individuelt, hvilken løsning der er bedst. Den bedste forudsætning er næsten altid en analyse. Hvis du er i tvivl, vil vi rigtig gerne hjælpe dig.
Kontakt JCD for en uforpligtende snak om jeres muligheder, og hvad der kan betale sig for netop jer. 

 

For at vi kan sende dig noget fantastisk indhold, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Jeg giver tilladelse til, at JCD A/S opbevarer og behandler mine oplysninger og til, at JCD A/S må kontakte mig på email og telefon Læs vores privatlivspolitik