JCD it-ordbog

POS

POS står for Point Of Sale, eller på dansk salgsstedet - også ofte benævnt som kassesystem. 


JCD er certificeret Microsoft Partner, og har i mere end 30 år hjulpet store og små virksomheder med deres it, lige fra komplekse Dynamics NAV-løsninger, Business Central til nogle af Danmarks mest komplekse webshops, websites, over servere, it-infrastruktur og meget mere.

Vi har lavet denne ordbog, så du nemt og hurtigt kan blive klogere på en række udtryk og begreber inden for it.

Gå til oversigten

Hvad er POS?

POS står for Point Of Sale, og er den løsning hvorpå en købstransaktion gennemføres. POS kan på dansk også oversættes til kassesystemet.

På POSen scanner eller taster forhandleren de fysiske vare, POSen udregner en pris og købet gennemføres og afsluttes ved at kunden betaler kontakt eller med betalingskort. Herefter udskriver POSen en kvittering eller faktura til kunden som dokumentation for købet og de indkøbte vare.

En POS, eller et kassesystem er traditionelt set en kasseapparat, men dækker i dag over langt mere end det - og den fysiske form er enten en computer, tablet eller en mobiltelefon. De fleste POS-løsninger i dag er cloud-baseret og dermed ikke fysisk installeret på computeren.

Valg af POS

Der findes i dag en lang række POS-løsninger der kan hjælpe din forretning med et godt og stabilt kassesystem.

En POS er i dag en vigtig og essentiel del af dit virksomhed, og de fleste POS-løsninger spiller i dag også tæt sammen med virksomhedens ERP, webshop og meget meget mere. Derfor er valget af POS ofte også en stor beslutning - og du skal sikre dig at din POS kan tale sammen med de tjenester du i forvejen har.

Brug for en POS- og retail-løsning?

 

Hos JCD har vi over 30 års erfaring med levering, udvikling og support af ERP- og POS-løsninger til små og store danske virksomheder.

Se JCDs Retail-løsning

Har du brug for en POS og en stærk retail løsning?

Bliv kontaktet af en af JCDs specialister.

For at vi kan sende dig noget fantastisk indhold, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Jeg giver tilladelse til, at JCD A/S opbevarer og behandler mine oplysninger og til, at JCD A/S må kontakte mig på email og telefon Læs vores privatlivspolitik