JCD it-ordbog

SEO

SEO, eller Search Engine Optimization, er en måde hvorpå du optimerer dit indhold på din hjemmeside eller webshop – så du nemmere kan blive fundet af søgemaskinerne.


JCD er certificeret Microsoft Partner, og har i mere end 30 år hjulpet store og små virksomheder med deres it, lige fra komplekse Dynamics NAV-løsninger, Business Central til nogle af Danmarks mest komplekse webshops, websites, over servere, it-infrastruktur og meget mere.

Vi har lavet denne ordbog, så du nemt og hurtigt kan blive klogere på en række udtryk og begreber inden for it.

Gå til oversigten

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization, eller på dansk, søgemaskineoptimering.

SEO går grundlæggende ud på, at optimere sin webshop eller hjemmesides indhold, billeder, tekster og produkter sådan, at de på bedst mulige vis kan blive fundet på søgemaskinerne – Google, Bing og lignende.

Som webshop eller hjemmeside-ejer kan du enten selv stå for SEO på din side – eller lade det bureau eller hjemmeside-udviklere stå for det.

SEO bør ses som et løbende struktureret arbejde, for at få ens hjemmeside eller webshop til at figurere på søgemaskinerne – og forhåbentlig komme helt til tops i søgeresultaterne.

Hvad er fordelene ved SEO?

Der er rigtig mange fordele ved at arbejde struktureret og målrettet for at få sin hjemmeside eller webshop højt på søgemaskinerne – dels for at få flere besøgende og dermed øge sin omsætning eller antal læsere. 

De fleste webshops og hjemmesider oplever i dag at op imod 80-90% af deres besøgende kommer direkte fra søgemaskinerne, og især Google. Dermed har det stor betydning for din hjemmeside eller webshop, netop at blive fundet af søgemaskinerne – og ikke mindst at ligge højt, så brugerne også klikker på din side.

Arbejder du struktureret og målrettet med søgemaskineoptimering vil du som webshop-ejer uden tvivl, over tid, opleve en besøgs- og omsætningsfremgang.

Hvordan arbejde man med SEO?

Der er ingen officiel facitliste for hvordan man kommer til tops på søgemaskinerne – og i sidste ende er det 100% også op til søgemaskinerne og deres algoritme for hvornår din hjemmeside eller webshop bliver indekseret – der kan gå alt fra en dag til flere måneder.

SEO er derfor på mange måder et bredt begreb og der findes da heller ingen garantier når du arbejder med SEO – udover de få anbefalinger og guidelines eksempelvis Google selv er kommet med.

 

Hvilke anbefalinger har Google?

  • Brug Google MyBusiness, hvis det er muligt – og sørg for den er opdateret og ajourført
  • Navngiv dine sider med meta- og page-beskrivelser
  • Navngiv dine billeder og indhold korrekt – Navngiv et billede korrekt "Eiffeltårnet.jpg" frem for "Tårn.jpg"
  • Navngiv sider ud fra hvad de rent faktisk er – eksempelvis Hundefrisør.php, frem for Frisør.php
  • Brug de ord, fraser og veninder om dine produkter, som du tror dine kunder søger på
  • Hav en god intern linkstruktur – link til dit indhold fra forskellige sider, hvor det giver mening
  • Eksterne links giver dig troværdighed – få dine kunder, leverandører og samarbejdspartnere til at fortælle om dig, gerne med et link til din webshop eller hjemmeside, det giver troværdighed for søgemaskinerne


Udover ovenstående mere eller mindre officielle råd fra Google, findes der en lang række uofficielle tips og tricks online – som du kan søge inspiration blandt.

 

JCD SEO gratis ebog.png

Gratis eBog

Sådan bliver du fundet på Google

 

Vi giver dig fem gode råd til, hvordan du kommer nærmere de attraktive topplaceringer på Google.

Hent eBogen og få vores specialisters råd til hvad du skal være opmærksom på i 2021, hvis du vil til tops på Google med dit website eller din webshop.

Hent den gratis eBog

Vælg et CMS der kan hjælpe dig med SEO

Der findes i dag rigtig mange gode online CMS-løsninger der har gjort det at starte en ny hjemmeside eller en ny webshop – super nemt.

Hos JCD A/S udvikler vi hjemmesider og webshops for vores kunder i Umbraco CMS – blandt andet fordi Umbraco CMS er blandt de CMS-systemer der gør arbejdet og håndteringen af SEO nemt – med gode muligheder for eksempelvis at navngive korrekt indhold, at redirecte gammelt indhold til nyt indhold uden at miste SEO-værdi osv.

Har du brug for et vejledning til SEO?

Bliv kontaktet af en af JCDs web-specialister.

Når du skriver dig op i formularen, gemmer og behandler JCD dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Læs vores privatlivspolitik