Gode råd til valg af ny PC

4 gode råd, når du investerer i en ny PC!

Markedet bugner af tilbud. Der er masser at vælge mellem, når du eller din virksomhed skal købe en ny PC. Men en PC er ikke bare en PC. Det er det vigtigste arbejdsredskab for langt de fleste af os.

 

Skal du have en bærbar eller en stationær? Skal du arbejde med billeder? Har du brug for at tage den med dig? Hvilken processor? Hvor meget RAM?... de tekniske termer flyver om kap med spørgsmålene, og det er i det hele taget en jungle.

 

4 gode råd 

 

En SSD er den hurtigste vej til glade medarbejdere!

Det første - og klart vigtigste - når du skal vælge ny maskine: ALTID SSD disk. En SSD giver som regel mindre plads end en traditionel harddisk (HDD). Til gengæld arbejder maskinen hurtigere - især ved opstart og nedlukning.

Driften forbedres betydeligt ved at gå fra en HDD til SSD.

En SSD har ingen mekaniske dele, hvilket gør den robust, hvis du for eksempel taber din PC på gulvet, den støjer stort set ikke, og så er den ligeglad med fragmentering af data.  

Meeen … har du meget data liggende på din PC, skal du overveje, om SSD er vejen at gå. Det kan også være en idé at have to harddiske - en SSD til dit operativsystem/applikationer og en HDD til data.

 

Minimum 8GB RAM

Skal du bruge maskinen til almindeligt kontor-brug, vil minimum 8GB RAM altid være at fortrække. RAM koster meget lidt i dag, og det ekstra RAM hjælper rigtig meget på performance.  

Brugerne i virksomhederne i dag har mange flere programmer åbent samtidig end tidligere. Det er vigtigt, at PCen har meget RAM, så den bliver behagelig at arbejde på.

 

Vælg en i5/i7 processor (CPU)

Mange PCere "fødes" med disse processorer fra producentens side. Men det er stadig muligt at opdrive markant dårligere processorer. Mange maskiner fra lavpris elektronik butikker sælger maskiner med en dårligere processor.

Det er ikke det rigtige sted at spare! Processoren udfører vitale opgaver, som for eksempel at fordele data mellem de forskellige applikationer. Du kan sammenligne processoren med hjernen i en menneskekrop… den har man ikke lyst til at undvære, vel?!

 

Køb en maskine der passer til din arbejdssituation

Skal du have en stationær maskine, som ikke kan flyttes? Skal du have en stor, grafisk bærbar, som vejer meget og ikke kan være i PC-tasken?

Rejser du meget og har brug for en mindre 12" bærbar, som er dejlig nem at komme rundt med? Overvejelserne er mange.  

Overvej grundigt hvilke behov du har og sammenhold dem med dine ønsker.

 

Det er ikke nemt at købe ny computer! Til gengæld er det let at købe noget, du fortryder senere.

 

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning.
Telefon 70 12 00 03

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Sådan vælger du den rigtige harddisk
Læs mere
Undersøgelse: 9 af 10 sletter ikke data, når de skifter mobil
Læs mere