Backup er dit bedste forsvar!

Der bliver snakket meget om hackere og virus i øjeblikket - både ude i virksomhederne og i medierne.

Det er der god grund til.

For nylig blev Danmark ramt af en bølge ransomware, der var skjult i en falsk mail fra postnord - og rigtig mange blev ramt.

"Det sker kun for de store", tænker du måske, men sandheden er, at ingen er fri for risikoen - det kan ske for alle, også selv om du beskytter dig med antivirus-programmer.

En god backup løsning er det bedste forsvar, hvis uheldet er ude. Den er nemlig afgørende for, om dine data kan genskabes.

 

Ransomware - en digital form for gidseltagning

Ransomware er ondsindet kode, der kommer ind på din PC ved at du henter en inficeret fil på nettet, klikker på et link eller en vedhæftet fil i en mail.

Typisk sker et ransomware-angreb, fordi en medarbejder i god tro åbner en vedhæftet fil eller klikker på et link i en ondsindet mail.

Filerne på medarbejderens harddisk omdøbes og krypteres, så de ikke kan tilgås, og ransomwaren arbejder sig sandsynligvis videre til eventuelle netværks-drev og servere.

Når krypteringen er færdig, er du med andre ord gidsel, og hackerne vil kræve løsepenge for at frigive virksomhedens filer og dokumenter igen.

Hos JCD anbefaler vi, at du ikke forhandler med eller udbetaler løsesum til hackere. Der er ingen garanti for, at de udleverer filerne …og så har du spildt både tid og penge.

 

Hvordan undgår du ransomware?

Hackerne er hele tiden et skridt foran, og kan omgå antivirus-programmerne, hvis de vil.
Det er svært at beskytte sig 100% mod ransomware, men det er en god idé at gøre det besværligt for hackere at komme ind.

Hold dine medarbejdere orienterede om risici og sikkerhed, og træn dem i at udvise generel forsigtighed i forhold til mails fra ukendte afsendere.

Opdateret software er også en del af den grundlæggende sikkerhed, ligesom enhver virksomhed selvfølgelig skal have et opdateret antivirusprogram.

 

Når uheldet er ude

Er uheldet ude, og din virksomhed er ramt, er krypteringen typisk så kraftig, at det praktisk talt er umuligt, at genskabe tabt data.

Derfor er det helt afgørende, at du har en sikker backup-løsning, så du kan genskabe de data der er gået tabt.

 

Backup - det vigtigste i kampen mod ransomware

Det allerbedste forsvar backup!

Det er backup'en - og kvaliteten af den - der er afgørende for, om dine indstillinger kan rulles tilbage til lige før angrebet, og arbejdet kan fortsættes, hvor du slap.

"Hos JCD vurderer vi, at en velfungerende backup og en god opbygning af netværket er helt afgørende for, om et angreb ender som en smule tabt arbejdstid eller som en katastrofe" siger JCDs backup-specialist.

Der findes mange måder at bygge et godt backup-system på. Hvilken løsning, der er rigtig for dig og din virksomhed, afhænger af mange faktorer, og bør bygges op, så den passer præcist til dine individuelle behov og krav.

 

Backup typer:

Online backup

En online backup er nem for dig at have. Den sker automatisk og administrationen af den er lille. Online backup sker oftest om natten, og dine data lagres hos et eksternt datacenter.

Online backup er en god løsning for rigtig mange.
Men har din virksomhed meget data, vil det tage lang tid at genskabe den - idet al data skal hentes via internetforbindelsen. At genskabe data fra virtuelle servere kan tage mange timer eller ligefrem dage.

 

Lokal backup

En traditionel backup-løsning med båndstation og bånd kan sagtens være den rigtige løsning, selv om den for mange virker forældet.

Bånd-backup er en super løsning, når du skal genskabe hele databaser, arkiver, m.v., og du har mulighed for at genskabe data via det interne netværk …og er altså ikke afhængig af internetforbindelsen.

Med båndbackup er det også muligt at tage backup af de virtuelle servere.

Og når en medarbejder tager backupbånd med hjem hver dag efter arbejde, er din backup også sikret mod brand, tyveri eller lignende.

Hvilken løsning der er bedst for din virksomhed afhænger fuldstændig af dine krav, den måde din virksomhed er bygget op på, budget og meget mere.

 

Har du brug for en gennemgang af din backup?

eller bare en snak om dine muligheder, er du meget velkommen til at kontakte os.


Telefon 70 12 00 03

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Backup - online eller lokal ... hvilken skal du vælge?
Læs mere
Pas på hvor du klikker - sikkerhed på nettet
Læs mere
It-sikkerhed i din virksomhed
Læs mere
It-sikkerhed
Vi tilbyder flere forskellige former for sikkerhedstjek af din virksomhed.
Læs mere