Backup - online eller lokal?

Backup - online eller lokal ... hvilken skal du vælge?

Hvilken backup-løsning skal vi vælge i kampen mod hackere?

 

Her får du en kort beskrivelse af fordele og ulemper.

 

Når en virksomhed rammes af malware, kan det have store konsekvenser - for eksempel mistede filer/data, driftøkonomiske udfordringer og store økonomiske tab.

Det kan i øvrigt tage lang tid at få ryddet op og forsøge at gendanne de filer, der har været udsat for kryptering.

 

"Det sker kun for de store", tænker du måske, men sandheden er, at ingen er fri for risikoen - det kan ske for alle, også selv om du beskytter dig med antivirus-programmer.

Hos JCD forbereder vi os på, at vi desværre kun har set toppen af isbjerget. Hackerangreb vil uden tvivl forekomme hyppigere i de kommende år.

 

Backup er dit våben mod hackerne.
Men hvilken backup skal vi vælge, når sikkerheden kommer først?

Hvilken løsning der er rigtig for dig, kommer helt an på din virksomhed, størrelsen af din backup og på den måde it-infrastrukturen er bygget op på.

Her får du en kort beskrivelse af henholdsvis online og lokal back up.

 

Når uheldet er ude
Hackerne er hele tiden et skridt foran, og de dygtige af dem kan omgå antivirus-programmerne, hvis de vil.

Vi kan forsøge at beskytte os med teknologier - og det er der rigtig god grund til. Men at beskytte sig 100% mod virus og angreb udefra er svært! … og det er altid en god idé at gøre det besværligt for hackere at komme ind.

Er uheldet ude, og din virksomhed er ramt, er krypteringen typisk så kraftig, at det praktisk talt er umuligt, at genskabe tabt data.

Din backup - og kvaliteten af den - er afgørende for, om dine indstillinger og data kan rulles tilbage til lige før angrebet, og arbejdet kan fortsættes, hvor du slap.

 

Backup er dit vigtigste våben i kampen mod hackere
Hos JCD vurderer vi, at en velfungerende backup og en god opbygning af netværket er helt afgørende for, om et angreb ender som en smule tabt arbejdstid eller som en katastrofe.

 

Online eller lokal
Der findes mange måder at bygge et godt backup-system på. Hvilken løsning der er rigtig for dig og din virksomhed afhænger af mange faktorer og bør bygges op, så den passer præcist til din virksomheds individuelle behov og krav.

 

ONLINE BACKUP

Fordele:
En online backup er nem for dig at have. Den sker automatisk og administrationen af den er lille. Online backup sker oftest om natten, og dine data lagres hos et eksternt datacenter.

Det er en klar fordel ved online backup, at sikkerhedskopien bliver lagret uden for huset.
Dine data bliver krypteret og derefter overført krypteret over internettet til et professionelt datacenter.

Kapacitet, skalerbarhed og økonomi er også blandt de ting, der taler for en online løsning.

 

Ulemper:
Online backup er en god løsning for rigtig mange. Men har din virksomhed meget data, vil det tage lang tid at genskabe den - idet al data skal hentes via internetforbindelsen.
At genskabe data fra online-baserede løsninger kan tage mange timer eller ligefrem dage.

Data fra virtuelle servere går højst sandsynligt tabt, da de færreste online backups tilbyder backup af virtuelle servere.

For nyligt har der været eksempler på, at hackere har skaffet sig adgang til backuppen inden angrebet på virksomheden. Kører du udelukkende online backup, og hackerne har fingrene i den - ja, så har du store problemer.

Så selv om der er masser af fordele i online backup, og sikkerheden overordnet er rigtig god, er det bestemt ikke en 100% sikker løsning.

 

LOKAL BACKUP

Fordele:

En traditionel backup-løsning med båndstation og bånd kan sagtens være den rigtige løsning, selv om den for mange virker forældet.

Med bånd-backup får du stor data-plads, og løsningen kan være økonomisk - set i forhold til kapaciteten.

Bånd-backup er en super løsning, når du skal genskabe hele databaser, arkiver, m.v., og du har mulighed for at genskabe data via det interne netværk … og er altså ikke afhængig af internetforbindelsen.

Med bånd-backup er det også muligt at tage backup af de virtuelle servere.

Og når en medarbejder tager backupbånd med hjem hver dag efter arbejde, eller når de låses inde i et brandsikret pengeskab, er din backup også sikret mod brand, tyveri eller lignende … og selvfølgelig mod hackere, der ikke kan få fingrene i dit bånd, når det er "off site/offline"

Med de seneste eksempler på, at hackere har skaffet sig adgang til ofrenes backup-database, er den lokale bånd-backup mere sikker.

 

Ulemper:

Båndstationer er en forholdsvis stor investering.

Du slipper ikke helt for det manuelle arbejde, da båndstationen skal have skiftet bånd.

Backup med bånd kræver, at din virksomhed har en procedure for, hvem der skifter bånd, hvor det skal opbevares, og hvem der har ansvaret.

 

Backup er ikke bare backup

Selv når du dagligt tager backup, kan du ikke være sikker - uanset om vi taler online eller lokal backup. Data på backuppen skal naturligvis være korrekte.
En backup kan nemlig ikke bruges, hvis dine data er defekte eller forkerte … eller hvis dine backup-bånd er slidte. 

Selv når du har modtaget den daglige mail, som fortæller dig, at din backup er gået godt, er det ikke ensbetydende med, at dataene rent faktisk kan reetableres. 
Vil du sikre it-driften i tilfælde af et hackerangreb eller et servernedbrud, er det nødvendigt løbende at kontrollere din backup.

Læs mere om backup-kontrol her

 

Hvilken løsning der er bedst for din virksomhed afhænger fuldstændig af dine krav, den måde din virksomhed er bygget op på, budget og meget mere.

Har du brug for en gennemgang af din backup?
eller bare en snak om dine muligheder, er du meget velkommen til at kontakte os.

Læs meget mere om virus og backup her.

 

Hos JCD har vi ekspertisen og tilbyder flere forskellige former for sikkerheds-tjek og backup-løsninger.

Du er altid velkommen til at ringe til JCDs salgsafdeling - så finder vi sammen den bedste løsning til dig.

JCD A/S | Telefon 70 12 00 03

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Gode og hjælpsomme medarbejdere kan være farlige
Læs mere
Backup er dit bedste forsvar!
Læs mere
Gode råd til din it-sikkerhed
Læs mere