jcd-cloud-plus-og-minus.jpg

Cloud - plus og minus

Der ligger mange muligheder for erhvervsdrivende i skybaserede løsninger … flere end mange måske er klar over.

Mulighederne bliver flere og flere, og samtidigt bliver danske virksomheder bedre gearede til at bruge det potentiale, der ligger i sky-baserede løsninger.

Læs lidt om plus og minus ved de skybaserede løsninger.

 

It via internettet

Ligesom du får strøm gennem et stik i væggen, er konceptet med cloud computing, at it leveres som en service over internettet. Du skal ikke bruge ressourcer på at drive eget datacenter eller vedligeholde applikationer og systemer. Din it - eller dele af den - leveres som en service, for eksempel af Microsoft eller af en it-leverandør som JCD.

I stedet for at afvikle hard- og software på lokale servere dækker begrebet Cloud eller it i skyen altså over det at bruge services via internettet, fuldstændig som når du bruger Dropbox, Gmail eller Microsofts Hotmail.

 

Skyen for virksomheder

Som virksomhed er der mulighed for at bruge langt mere avancerede programmer og services end Hotmail.

Word, Excel og PowerPoint kan køre via skyen. Du kan dele dokumenter og kalendere med andre og altså få et virtuelt system. Du kan køre din kundedatabase, telefoni, din webshop-platform, økonomistyring og meget mere via it i skyen.

 

Microsoft Office

Office 365 er en af de muligheder du har som virksomhed, når du overvejer en løsning deroppe i det fri. Det refererer til abonnementer, der via internettet giver adgang til blandt andet Office-programmerne. På den måde leveres Office i forskellige pakker eller planer - med få eller mange funktioner. Du kan selv vælge hvilken plan der passer bedst til din forretning, og bygger den op som du vil. Det kan give stordriftsfordele, og passer ind i mange virksomheders it-drift. Fleksibilitet er et klart plus.

 

Økonomisystemer i Skyen

En af de ting du som virksomhed kan køre uden eget serverrum er dit økonomisystem.
Microsoft Dynamics er professionelle systemer, der hjælper virksomheder verden over med at administrere regnskab og drift. Hos JCD har vi forhandlet Microsoft Dynamics NAV & C5, i snart 25 år - og udviklet tillægsløsninger og specialtilretninger i Microsofts økonomisystemer.

Vi forhandler nu også tre køreklare økonomi-løsninger i skyen - fælles for de tre er, at alle funktioner er sat op på forhånd. Det har aldrig været lettere at komme i gang.

De nye muligheder i skyen giver mindre virksomheder en chance for at få et professionelt system - uden store investeringer i hverken servere eller software. Vælger du en af de tre løsninger, får du en løsning der er hurtig at installere, nem at lære og let at bruge.

 

For iværksætteren

For små og nystartede virksomheder er en af de helt store fordele, at det er nemt at komme i gang og at etablerings- og vedligeholdelses-omkostningerne er lave.
Vi forhandler sky-baserede økonomisystemer i alle størrelser - til små og store virksomheder med vidt forskellige behov, men for rigtig mange nystartede virksomheder er den faste lave månedlige ydelse, automatisk backup og automatiske opdateringer tiltalende i de skybaserede økonomisystemer.

"Hvis du kører ERP i skyen - for eksempel Dynamics NAV eller C5, får du faktisk mange fordele. Og passer din virksomhed i en standard løsning uden specielle tilretninger, kan der også være penge at spare"

Siger Lasse Elbæk, Salgsansvarlig for Dynamics-produkterne hos JCD og fortsætter:

"En af fordelene ved at køre i skyen er, at du kan arbejde i dit økonomisystem, uanset hvor du er - har du internet, har du også adgang til dit regnskab, og kan altså både godkende fakturaer eller lave betalinger, når du sidder hjemme i sofaen eller i toget på vej hjem".

 

Skru op og ned for behov

På den tekniske del af begrebet cloud, findes der masser af fordele både for store og små virksomheder - bl.a. i den skalérbarhed og fleksibilitet teknologien tilbyder. Alt efter hvilken hosting-løsning du vælger, kan din virksomhed få mulighed for at skalere server-kapaciteten.
Måske har du en webshop, der belastes voldsomt i forbindelse med julehandlen, og en måned senere har du måske kun brug for dit normale niveau igen. Systemet kan simpelthen håndtere, når du pludselig har brug for dobbelt så meget lagerplads eller regnekraften fra 10 servere. Skalerbarheden må helt klart komme på plus-siden.

 

Plus og minus

Der er mange plusser i at køre din it i skyen. Når det er sagt, er det bestemt ikke alle organisationer, der egner sig til skyen. Det kan der være flere årsager til - for eksempel sikkerhed eller lovmæssige restriktioner.

I skyen har du flere valgmuligheder, og kan skræddersy den løsning, der passer præcist til din virksomhed. Fælles for sky-baserede løsninger er, at du er afhængig af internet-forbindelsen - uden internet har du ingen adgang til de til de data der ligger i skyen.

 

Hos JCD er erfaringen, at ingen virksomheder er ens. Lasse Elbæk siger

"Vi tager altid en snak om overvejelser, krav og økonomi med kunden inden en omlægning. Nogle passer i et standard økonomisystem, mens andre har brug for at løsningen bygges og sammensættes. For nogle passer en skalerbar it-infrastruktur og for andre er prisen afgørende. Ingen virksomheder er ens …og det er vores udgangspunkt, når vi starter dialogen"

 

Populært med god grund

Fleksibilitet og økonomi er også en klar plus'er. Mange virksomheder køber enten for store eller for små løsninger, der gør, at de ikke rammer deres nøjagtige behov, og derfor ender løsningen med at blive dyrere end nødvendigt. Med cloud computing betaler du kun for det, du bruger.

Det er helt klart også et plus, at skybaserede løsninger giver dig mulighed for at reagere hurtigt på ændringer i dit marked - meget hurtigere end en virksomhed med traditionel it-infrastruktur.

It i skyen er populært med god grund - ikke mindst hos iværksættere og små virksomheder, der undgår en stor del af besværet med at etablere it-systemer, og som ikke behøver at binde kapital i forretningens it-infrastruktur.

 

Overvejer du at gå i skyen med din virksomhed?

JCD har kompetencerne, og kan rådgive om valg af cloud-pakke og om sammenhængen med virksomhedens andre Microsoft licenser.

"Vi har erfaring i opsætningen, migrering af data, og hjælper med integrationen til den øvrige it. Når du springer op i skyen, skal springet være velforberedt og gennemtænkt"

slutter Lasse Elbæk.

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Forstå begreberne i cloud computing
Læs mere
Er min virksomhed sikker i Azure?
Læs mere
Kender du potentialet i skyen?
Læs mere