Derfor bør du interessere dig for WebP som webansvarlig

WebP giver dig en lang række fordele, du ikke kan undvære

 

Googles filformat, WebP, giver din webshop eller website en række fordele frem for konkurrenterne; dit website bliver hurtigere og kan opnå en højere placering på søgemaskinerne.

 

Hvad er WebP?

WebP er open source billede-filformat udviklet af Google og skabt til online brug på websites og webshops.

Formatet komprimerer dine billeder med helt op til 30%, uden det går mærkbart ud over kvaliteten af billederne. WebP er skabt for at lave billeder, der fylder mindre, så dit website bliver hurtigere og giver en bedre brugeroplevelse for dine brugere.

Google anbefaler filformatet via for eksempel Google Search Console.

 

 

Skabt til web

WebP er først og fremmest skabt til web - til dit website eller webshop - og det har sine fordele. 

Et billede gemt som WebP fylder mindre end de gængse JPEG / JPG, PNG og GIF formater. Det gør dit website hurtigere og giver en bedre oplevelse for dine brugere, der skal vente kortere tid på at indlæse indhold.

 

Ingen tab af kvalitet

WebP er designet til at fylde mindre men giver ikke mærkbar dårligere kvalitet af billederne - sammenlignet med formaterne; JPEG, PNG og GIF. 

Med andre ord giver WebP "lossless compression" eller tabsfri komprimering. Det giver samme oplevet kvalitet for brugeren med billeder, der fylder mindre; og det gør dit website hurtigere.

 

Søgemaskinerne elsker WebP

Søgemaskineoptimering, i daglig tale SEO, er grundlæggende alle de ting, du som webansvarlig kan gøre for at dit website er mere attraktivt overfor søgemaskinerne. Det arbejde er blevet mere teknisk end nogensinde før.

Da WebP fylder langt mindre end de gængse filformater, gør det dit website hurtigere at læse og opleve, og det belønner søgemaskinerne dig for. At bruge WebP er altså en god idé, hvis du aktivt arbejder med SEO og ønsker en bedre placering på søgemaskinerne.

 

Har samme egenskaber som GIF, PNG og JPEG

Valg af filformat er ikke ligegyldigt - for eksempel understøtter PNG og JPEG ikke animerede billeder, mens GIF og PNG understøtter gennemsigtighed (Alpha Channel).

WebP har det bedste fra begge verdener og kan dermed fungere som et klassisk billede, en animeret figur og med gennemsigtig fritlagt baggrund.

Læs mere om valg af det rigtige filformat til din webshop eller website her.

 

Ikke alle browsere eller programmer understøtter WebP

Langt de fleste browsere understøtter i dag WebP - bare ikke Internet Explorer.

Har du eller dine brugere en nyere version af Edge, FireFox, Chrome, Safari, Opera på mobil eller computer er formatet understøttet.

Derudover skal du være opmærksom på, at Adobe Photoshop skal have installeret et plugin for at åbne WebP filer.

 

Det er nemt at komme i gang med WebP

De fleste moderne CMS-løsninger har i dag funktioner og PlugIns, der kan konvertere nye og eksisterende JPEG, GIF og PNG billeder til WebP.

Du skal bare uploade billeder, som du plejer, og så konverteres billederne automatisk til WebP.

Vi anbefaler at være opmærksom på, at konverteringen sættes korrekt op, fordi enkelte Internet Explorer forsat ikke kan se WebP. Dine brugere vil derfor mangle billeder, hvis de plugins ikke er sat rigtigt op.

De fleste plugins kan sættes op, så Internet Explorer brugere ser et andet format end WebP.

 

Kontakt JCDs web-specialister og hør hvordan du kommer i gang med WebP

For at vi kan sende dig noget fantastisk indhold, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Jeg giver tilladelse til, at JCD A/S opbevarer og behandler mine oplysninger og til, at JCD A/S må kontakte mig på email og telefon Læs vores privatlivspolitik

Måske er du også interesseret i at læse:

6 ting du skal vide, før du køber nyt website
Læs mere
Har du et website eller en webshop? Det skal du have fokus på
Læs mere