Dynamics 365 Business Central – det nye Dynamics NAV

 

Invester i et system som opdateres løbende

... og ikke kræver dyre opgraderingsprojekter.

 

 

2 tips til dig som står overfor en snarlig opgradering af din NAV eller C5.

 

Af: Denis Sabanovic, Rådgiver virksomheder inden for forretningssystemer, JCD A/S
Artiklen er oprindeligt bragt på LinkedIn

 

Der kan være mange grunde til, at du ikke har opgraderet. Det vi typisk oplever er, at vores kunder har mange tilpasninger, og at værdien af opgraderingen ikke står mål med omkostningen.

For 10 år siden understøttede dit ERP system dine processer fuldkomment. Der er med stor sandsynlighed sket ændringer i din virksomhed de seneste 10 år – det samme er der i ERP-systemerne.


Hvad er det nu lige Dynamics 365 Business Central er?

Business Central er navnet på den fremtidige generation af Dynamics NAV. Business Central er en mulighed, hvis du vil slippe af med dyre opgraderingsprojekter og have en opdateret løsning hele tiden, alt efter hvilken platform du afvikler løsningen fra. Løsningen kan afvikles lokalt fra egen server eller via Microsofts cloud. Du får den nyeste teknologi til rådighed, og er forandringsparat, når din virksomheds udvikling eller omgivelser kræver det.

Business Central forbinder data på tværs af regnskabs-, salgs-, indkøbs-, lager- og kundeinteraktioner. På den måde hjælper din ERP-løsning , med at effektivisere driften, og samtidigt indeholder den BI-funktioner, som måler den økonomiske præstation i realtid, og giver dig det komplette overblik.

 

Det samme som NAV … bare bedre

Business Central er et ERP-system. I virkeligheden er det stort set den samme løsning som Microsoft Dynamics NAV, og Business Central har ligeledes de samme kendte funktioner. Netop derfor er det yderst relevant at overveje Business Central, hvis du står over for en snarlig opgradering af en ældre version af NAV eller C5.

 

Dynamics over nettet

Du kan tilgå din Dynamics 365 Business Central gennem en browser-klient. Det betyder, at du kan afvikle løsningen på alle enheder og platforme. Den mobile version understøtter alle brugere på tværs af Windows-, Android- eller IOS-enheder.

Det er altså ikke længere nødvendigt, at anskaffe en server til at afvikle din software på, og du afregner Business Central gennem et brugerbaseret månedligt abonnement.

 

Løbende opdateringer

Hvis du afvikler Business Central cloud- versionen får du løbende opdateringer i stedet for årlige versionsopdateringer. Det betyder, at du ikke længere skal arbejde i et ERP system, der er flere år bagud med teknologien.

 

Hvad med mine tilretninger?

Hvad sker der med mine tilretninger - de er jo ikke til at leve uden? tænker du måske.


Business Central kan stadig tilpasses, men frem for at ændre på grundløsningen, bliver tilretningerne gemt som tilføjelser i en fil.

En anden måde hvorpå du kan tilføje funktionalitet til standardløsningen, er ved at tilføje apps via Microsoft App Source.

 

2 tips til dig der har et ældre ERP-system i dag

… og gerne vil slippe af med dyre opgraderingsprojekter.

 

Find ud af hvilke tilpasninger din eksisterende løsning indeholder, og ikke mindst hvordan de passer til jeres arbejdsprocesser.

Der er altid en god grund til, at du ikke har opgraderet … den typiske forklaring er dine tilpasninger, som er meget dyre at opgradere. Et overblik over nuværende tilpasninger er en sund øvelse at gennemgå. Først og fremmest fordi der helt sikkert er tilpasninger, som er standard funktionalitet i dag. Dermed giver et overblik dig de bedste forudsætninger for en god start på din nye ERP løsning.

 

Er dine tilpasninger en standardfunktion i Business Central?

Er de ikke det, så skal du se på om tilpasningerne eventuelt findes som app. Findes dine tilretninger heller ikke som en App, skal du have dem udviklet.Snak med din NAV-partner og få overblik over din løsning.

 

 

Opsummerende er de største fordele, at du undgår dyre opgraderingsprojekter. Du får en optimeret og bedre brugerflade. Business Central har desuden GDPR-understøttende funktioner, adgang til apps og 365-moduler og køres fra en browser. Det giver dig frihed til at gå på din løsning – uanset om du bruger PC, mobil eller tablet.

 

@Denis Sabanovic, Rådgiver virksomheder inden for forretningssystemer, JCD A/S

 

Vil du vide mere?

Kontakt JCD på telefon 70 12 00 03

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Business Intelligence. Dine data viser vejen
Læs mere
Dynamics 365 Business Central
Læs mere
Hvad er Microsoft Dynamics 365 Business Central?
Læs mere