Forstå begreberne i cloud computing

Cloud har i flere år været et stort samtaleemne i det danske erhvervsliv, både når det handler om hele platformen, men også når det drejer sig om dele af den.

For mange organisationer herhjemme handler det stadig om at udforske cloud, og om hvordan det skaber værdi til strategiske og ledelsesmæssige overvejelser.

 

Mens du overvejer dine muligheder, drukner du sikkert i tekniske begreber.

Her får du 3 forklaringer på begreber, vi bruger mest i it-branchen … og en kort beskrivelse af hvad de betyder for din forretning.

 

Hvad betyder Infrastructure as a service?

I forhold til din nuværende forretning henviser dette begreb enten til investeringer i hardware, eller den omkostning du betaler for at leje dig ind hos en hosting-udbyder.

Det fundament Cloud tilbyder er, at placere it-platformen i skyen. Her er argumentet at din organisation skal koncentrere sig om kerne-forretningen, alt imens din virksomheds platform bliver serviceret, har garanteret oppetid og fuld service.

Du afregnes efter en timeafregningsmodel. Det betyder, at du kun betaler for platformen mens den bruges. Prisen på den månedlige ydelse for hele din it-platform beregnes ud fra dit behov for plads.

Infrastruktur i cloud er er en variabel omkostning og fjerner derfor en kapacitetsomkostning!

 

Hvad betyder Platform as a service?

Begrebet dækker over mange af de ressourcer organisationen bruger på udvikling af forretningskritiske systemer; systemer som i mange tilfælde bruges til at forbedre kundeoplevelsen.

Herfra har du adgang til styringsværkstøjer, som gennem data er med til at give overblik – herunder analyser der giver jer indsigt i forretningen. Disse ydelser kan tilkøbes for et månedligt beløb og er med til at styrke effektiviteten internt. De økonomiske fordele er, at værktøjerne i de fleste tilfælde kræver investeringer i ny software, hvorimod en Cloud-løsning giver adgang for få ressourcer.

 

Hvad betyder Software as a service?

Software as a service er programmer, som bliver stillet til rådighed for din organisation for et fast månedligt beløb pr. bruger.

De mest kendte programmer er mailsystem, Office 365 pakken osv. Disse bruges typisk til at understøtte den daglige administration.

Fordelen ved cloud-baserede løsninger er, at du ikke skal bekymre dig om installationer, opdateringer, udløbsdatoer osv. Du skal med andre ord kun have din PC … og selvfølgelig lære at udnytte alle funktionerne i softwaren.

 

 

Husk at med Cloud er det ikke ”alt eller intet”
Du kan sagtens starte med én ting ad gangen.

Det vigtigste er, at du udforsker hvordan indholdet, der gemmer sig bag disse begreber kan bidrage til din virksomhed.

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Passer cloud til din virksomhed
Læs mere
Skyen - plus og minus
Læs mere
Pladsmangel? Fylder dine data mere og mere?
Læs mere