Har du tjekket dine access points for nyligt?

Har du tjekket dine access points for nyligt?

Husker du at tjekke dine access points?

Vi forventer altid, det er der; tilgængeligt og lynhurtigt.

Vi elsker at blive opdateret og have adgang til internettets dybe brønd af viden og informationer.

Det er selvfølgelig WiFi, vi taler om.

 

Hvor mange trådløse enheder har du i dit hjem? Prøv at tælle dem.  

Har du talt dem?

Du bruger sikkert det trådløse netværk, så snart du ser netflix, viaplay eller når du bruger din smartphone og tablet ... listen er lang, og den bliver kun længere…

I virksomheden bruger vi WiFi til telefoner, bærebare computere, tablets og måske pakke enhederne på lageret? Og selvfølgelig skal virksomhedens gæster også kunne tilgå det trådløse netværk. 

Så hvad sker der, når vi skal veeeeente på det der WiFi? 

I vores arbejde oplever vi desværre, at det er få, der tænker over, at deres WiFi skal tjekkes for at opretholde den gode og stabile forbindelse. 

 

Det er fristende at nedprioritere … så længe det virker

Kontrol af WiFi er desværre et af de steder, hvor det er let at springe over, hvor gærdet er lavest.

Hos JCD har vi faktisk oplevet det så meget hos kunderne, at vi har lavet en løsning til at håndtere det.

 

WiFi skal bare køre. Hurtigt og stabilt.
Du kan sammenligne dit WiFi-tjek med et serviceeftersyn af din bil. Et serviceeftersyn skal finde fejl og mangler, der bør fikses, inden de gør mere skade end gavn.

 

3 gode råd til optimeret WiFi-drift

 

Kontroller
Vi oplever, at det er de færreste, der holder øje med det trådløse netværk. Tit og ofte er den trådløse forbindelse super vigtig for, at medarbejderne kan gøre deres arbejde.

Som it-ansvarlig i en virksomhed er det nødvendigt, at det trådløse netværk fungerer. Derfor skal det kontrolleres periodisk.

Prøv at overveje hvor mange der egentlig er koblet på? Er det tid til, at der skal opgraderes? Hvis du kaster dig ud i at investere i nyt udstyr, skal du stille dig selv spørgsmålet: Hvad er vores behov og ønsker til den trådløse forbindelse, og hvor mange enheder skal vores trådløse net kunne understøtte?

 

Tjek dine access point
Det er super vigtigt at tjekke dine access points jævnligt.

Hvis bare ét af dine access points giver op, kommer de andre access points på overarbejde. Det resulterer i dårligere hastighed ... for der er jo stadig det samme antal brugere på det trådløse netværk.

Når flere enheder kører på det samme netværk, kan det gå ud over hastigheden. For eksempel er antennerne på vores mobiler faktisk ikke særlig stærke. Derfor er det ekstra vigtigt at kontrollere, at dine access points kører, som de skal.

 

Opdater jævnligt
Husk at opdatere dine access points rutinemæssigt da det ellers kan skade stabiliteten af det trådløse net. Det er også vigtigt i forhold til sikkerhed; hvis du løbende opdaterer, kan du sikre dig mod uvedkommende gæster på det interne netværk i virksomheden.

 

God og sikker WiFi-drift!

Måske er du også interesseret i at læse:

Er du sikker?
Læs mere