Hacket på under et minut!

JCD: Vi fik besøg af hackere på under et minut!

For kort tid siden testede vi, hvor hurtigt en PC ville blive angrebet af it-kriminelle, hvis vi satte den til netværket uden firewall, nyeste opdateringer eller anden form for beskyttelse.

 

Vi satte PCen til netværket, tog et raskt væddemål og ventede så på et angreb …

Vi ventede ikke længe! 45 sekunder (!) … altså under et minut, før den første hacker bankede på, og vi trak stikket fra maskinen.

 

Det er med god grund, vi bliver ved med at snakke backup, sikkerhed, adgangskoder og firewalls.

 

4 vigtige råd til din sikkerhed

 

1. Hold systemerne opdateret.

Sørg for at din virksomheds systemer er opdaterede. Styresystemer og programmer opdateres og forbedres hele tiden; dét er der god grund til. Tag altid nyeste opdatering. Ellers er du sårbar overfor it-kriminelle … de sover aldrig.

 

2. Brug sikkerhedssoftware

Filtrer spam, virus og phishing inden det rammer dine medarbejderes computere. Der er masser af gode produkter på markedet.

 

3. Forbered dine medarbejdere.

Adgangskoder: Giv dine medarbejdere instruktion i stærke adgangskoder. En dårlig og usikker adgangskode kan være skyld i, at en it-kriminel får adgang til en mailkonto, og via dén adgang til din virksomheds netværk.
 

Retningslinjer: Selv de bedste medarbejdere kan narres til at klikke på links. It-kriminelle er dygtige til at få svindel til at se legitimt og professionelt ud. Dine medarbejdere skal vide, hvornår de skal være på vagt.

Læs også: 5 små tips til stærke adgangskoder

 

4. Backup

Backup-rutinen skal være i orden. Det samme skal en plan for, hvad i gør i tilfælde af, at uheldet er ude.

"Det sker kun for de store", tænker du måske, men sandheden er, at ingen er fri for risikoen. Det kan ske for alle - også selv om du beskytter dig med antivirus-programmer.

En god backup-løsning er det bedste forsvar, hvis uheldet er ude. Den er nemlig afgørende for, om dine data kan genskabes.

 

Læs også: Gode og hjælpsomme medarbejdere kan være farlige

 

 

Prøv ikke dette hjemme

Prøv ikke ovenstående eller lignende eksperiment hjemme eller i din virksomhed!
Når JCDs specialister tester, overvåger de selvfølgelig på en måde som sikrer, at vi ikke lukker it-kriminelle ind i vores miljø.

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Sådan får du mere ud af dit it-sikkerhedsbudget
Læs mere
It-sikkerhed i din virksomhed
Læs mere
Backup er dit bedste forsvar!
Læs mere