Lynkursus: Gem billeder i den rigtige opløsning - og bliv fundet på Google

Billeder og video er vigtigere på webshops og websites end nogensinde. Forbrugerne vil se, hvad de køber, og gerne i en super kvalitet.


Bruger du for store og tunge billeder, går det ud over din webshop eller dit websites ydelse - både overfor brugerne og især for din placering på søgermaskinerne.

 

Vi har lavet en lynguide til, hvordan du bedst muligt gemmer dine billeder, så du får gladere kunder og samtidigt gør søgemaskinerne tilfredse.

 

Hvorfor ikke bare gemme mine billeder i fuld opløsning?

Danskere har aldrig haft højere internethastighed end nu ... og vi surfer med en gennemsnitlig internethastighed på op imod 50 mbit - og stiger i gennemsnit mellem 3-5% om året. Derudover har den fysiske lagringsplads, online backup og webhotel plads heller aldrig været billigere end nu. Så hvorfor ikke bare gemme i fuld opløsning, når du producerer billeder og video?

Årsagen er simpel, for på trods af en stigende internethastighed og billig lagerplads, så præsterer din webshop eller website stadig bedst, når det indhold der skal hentes ned på brugerens enheder; tablet, computer eller mobil ikke fylder meget.

Derudover har søgemaskinerne, især Google, et særligt stort fokus på, hvordan en hjemmeside performer. Den tid det tager, at loade dit indhold har aldrig været mere relevant end nu. Vi ser dagligt eksempler på, at Google prioriterer hjemmesider med lav load-tid, højere end de sider, der loader langsomt.
Så vil du have en højere placering på Google, er arbejdet med at nedsætte din load-tid et must - for ellers koster det på din placering på søgemaskinerne ... og dermed også på bundlinjen.

 

Vælg det rigtige filformat til din webshop eller website

Der findes et utal af filformater, du som webansvarlig kan bruge. Vi anbefaler, at du bruger de mest gængse web-formater til billeder; JPEG, GIF og PNG. Hvert filformat har sine fordele og ulemper - og hvert deres formål.

Vi har tidligere lavet en print-venlig guide til valg af det rigtige filformat, som du kan læse mere om i artiklen om filformater her.

 

10 x hurtigere load-tid - 10 x gladere kunder

Heldigvis er det nemt at gemme dine billeder i en lav opløsning. For det meste endda med et så godt resultat, at det (næsten!) ikke kan ses af din kunde. I nedenstående eksempel fylder originalen (til venstre) 10,6 MB - mens det skalerede billede (til højre) kun fylder 934 KB - altså kun 10% af det originale billede.
Det betyder også at billedet loades 10 gange hurtigere på din kundes computer eller mobil.

 

Klik her for at se billedet i fuld opløsning.

 

Sådan nedskalerer du dine billeder

Der findes rigtig mange onlineværktøjer og apps, hvor du gratis kan nedskalere dine billeder til web. Vi anbefaler, du bruger Photoshop. I Photoshop foregår det her: Filer -> Eksporter -> Gem til web.
Fordelene ved Photoshops værktøj er, at du kan se hvordan billedet påvirkes, når du skruer ned for kvaliteten. På den måde kan du bare stoppe der, hvor du mener kvaliteten bør være.

 

Rigtig god arbejdslyst med billedbehandlingen 🚀

 

Få råd og vejledning til dit website eller webshop

For at vi kan sende dig noget fantastisk indhold, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Jeg giver tilladelse til, at JCD A/S opbevarer og behandler mine oplysninger og til, at JCD A/S må kontakte mig på email og telefon Læs vores privatlivspolitik

Måske er du også interesseret i at læse:

Lynkursus: Vælg det rigtige filformat på din webshop og website - JPEG, PNG eller GIF
Læs mere
Styr på din visuelle identitet?
Læs mere
Sådan overholder du cookie-lovgivningen på dit website
Læs mere