Falske emails fra Office 365 i omløb

Pas på! Falske emails fra Office 365 i omløb

Så er den gal igen.
En phishing-kampagne er netop blevet opdaget.


Hvor vi tidligere har set for eksempel PostNord i lignende sager, har svindlerne denne gang valgt at bruge Office 365 for at lokke dig i fælden.

 

Pas på med mails sendt fra noget der ligner Office 365 – de kan være falske.

Svindlere sender en mail til dig, som umiddelbart virker til at være en meddelelse fra Office 365 om, at en eller flere af dine mails ikke kunne afsendes.

Pas på. Mailen er ikke fra Microsoft.
Det er en falsk meddelelse, som fører dig til en side, der vil forsøge at stjæle dine login-oplysninger.

 

Hvad er det nu lige phishing er?
Phishing er den form for svindel, hvor it-kriminelle forsøger at franarre dig dit brugernavn, adgangskode, kreditkort eller for eksempel netbankoplysninger.

 


Dette skal du holde øje med
Emnefeltet vil hedde noget i retningen af "Microsoft kunne ikke levere en eller flere af dine meddelelser”. I mailen bliver du bedt om at klikke på linket "Send igen"

Tjek altid afsender-adressen hvis du er i tvivl om ægtheden i en mail. På nedenstående billede er afsender for eksempel @us.ibm.com - som jo ikke har noget med Office 365 at gøre.

 

Hvis du klikker på knappen ”Send igen”, vil du blive sendt til et phishing-websted, der ligner Office 365s officielle login-site. Se billedet nedenfor.

Taster du dine oplysninger ind her, vil de være i hænderne på de helt forkerte mennesker, som nu har adgang til dine netværk.

 

 

Får du denne mail i indbakken

Slet den med det samme!
Som altid skal du altid sikre dig, at du befinder dig på det rigtige websted, når du indtaster dine loginoplysninger.

Angreb som disse er blevet realistiske, og det kan være meget svært at spotte en falsk loginside. Tjek altid webadressen og sikr dig, at den er original. Tast hellere selv webadressen i browseren end at klikke på et link.

Og vær opmærksom på at ALLE større virksomheder kan være ofre i forbindelse med it-svindel. Det siger ikke noget om eksempelvis Microsoft, at svindlerne denne gang har valgt at bruge et Office 365-login site.

 

Har du spørgsmål eller har du brug for hjælp?

Kontakt JCD på telefon 70 12 00 03

 

 

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Backup er dit bedste forsvar!
Læs mere
It-sikkerhed i din virksomhed
Læs mere
Email kryptering ... a' hva?
Læs mere