jcd-cloud-plus-og-minus.jpg

Passer cloud til din virksomhed

Den næste store teknologiske bølge er over os - cloudbaseret it.

Er det nu også så smart … ja, det er det! Men er det smart for dig og din virksomhed? Sikkert!

Det kræver selvfølgelig seriøse forretningsmæssige overvejelser at skifte til en cloudbaseret platform. 

Af: Denis Sabanovic, Salgskonsulent, it-infrastruktur, JCD A/S
Artiklen er oprindeligt bragt på LinkedIn

 

I det her indlæg får du Denis 4 bud på strategiske overvejelser, du bør gøre dig, inden du omlægger it-infrastrukturen.

 

Hvad er det nu lige cloudbaseret databehandling er?
Du bruger sikkert allerede cloudbaseret databehandling gennem Hotmail eller iTunes og måske bruger i Office 365 i din virksomhed.

I praksis betyder det bare, at du får leveret databehandlertjenester gennem internettet. I bund og grund handler det om, at dit fysiske hardware skiftes ud til net-baserede løsninger, hvor du kun betaler for det, du bruger. Beregningsmodellen er time for time, og du er ikke bundet af en investering.

 

Værdien er fleksibilitet
De store fordele ved cloud er fleksibilitet og økonomi. Mange virksomheder køber enten for store eller for små løsninger. Det er svært at budgettere de nøjagtige behov, og derfor ender løsningen tit med at blive mere omkostningstung end nødvendigt.

Med cloud computing bliver it en variabel omkostning, som følger dit forbrug. 

Cloud giver dig mulighed for at reagere hurtigt på ændringer i dit marked - meget hurtigere end en virksomhed med traditionel it-infrastruktur. 

 

Styrker det min virksomhed?
Spørger du måske, og det kan der være flere svar på …

Det kan være svært … måske endda umuligt, at forudse virksomhedens it-behov om 3-5 år. Er du en strategisk leder, vil du sikkert kunne se fordelen i at ændre it-platformen til en cloudbaseret løsning. Kapacitetsomkostningen bliver en variabel omkostning, som følger din omsætning og behovet for at ned- eller opjustere forretningen.

Måske har du en webshop, der belastes voldsomt i forbindelse med udsalg. 14 dage senere har du kun brug for dit normale niveau igen. Skalerbarheden er en af de store fordele i cloud-baserede løsninger.

Så ja, cloud kan sagtens styrke din virksomhed.

 

Sådan vurderer du, om Cloud passer godt til din virksomhed

 

Overvej din virksomheds strategiske planer
Har i overvejende vækstpotentiale, som er realistisk, med de ressourcer i har? Tænk over hvordan vækstplanerne passer med nuværende it-platform.

 

Analyser konkurrencesituationen
I er sikkert ikke de eneste med vækstplaner på jeres marked?

Dine konkurrenter har sandsynligvis ambitioner om at erobre de samme kunder som dig. Hvis det er tilfældet, opleves enhver mulighed for at fjerne kapacitetsomkostninger som kærkommen. Desuden frigør du økonomiske ressourcer fra it til likviditet for at imødekomme konkurrencen.

 

Tag temperaturen på de kritiske succesfaktorer
Lav en liste med dine kritiske succesfaktorer. Kig hver og en igennem. Hvor mange af disse bliver enten direkte eller indirekte påvirket af dit it-setup. Jo flere der påvirkes, jo flere strategiske overvejelser bør du gøre dig.

 

Tag et kig tilbage i historien
Du laver strategi, budget osv. med udgangspunkt i historien. Derfor skal du selvfølgelig også fokusere på historien i virksomheden, branchen og faktorer der påvirker disse to. Historien kan hjælpe dig med at give beslutningsgrundlag for cloud eller andre løsninger.

 *

I rigtig mange tilfælde vil ovenstående ikke give dig det endegyldige svar på, om du skal skifte din it-platform til cloud.
Det handler om at udnytte det bedste af teknologien. Måske vil det smarteste valg for dig være, at kombinere dine egne servere med cloud. Det vigtigste er, at du altid fokuserer på DIN forretningsmodel.

 

Af: Denis Sabanovic, Salgskonsulent, it-infrastruktur, JCD A/S

 

Måske er du også interesseret i at læse:

Forstå begreberne i cloud computing
Læs mere
Kender du potentialet i skyen?
Læs mere
Er min virksomhed sikker i Azure?
Læs mere