Sådan får du mere ud af dit it-sikkerhedsbudget

Budgettet til it-sikkerhed kan lynhurtigt vokse sig kæmpe stort, hvis du ikke passer godt på. 

Måske kan du få mere ud af budgettet.
Her får du et par gode råd.

 

Omfanget af it-kriminalitet stiger. Det samme gør kompleksiteten af de angreb, vi ser.

Samtidig bliver både data og systemer mere og mere forretningskritiske. Vi kan simpelthen ikke drive virksomheden uden vores data. 

Som it-chef oplever du måske, at kravene til sikkerheden stiger; du oplever sikkert også, at truslen er stadigt stigende?! …samtidig ligger der tit en forventning om, at budgettet forbliver det samme.

Gode nyheder; det er faktisk ikke altid, at det største budget også giver den højeste sikkerhed.

Det handler nemlig om at investere i de rigtige løsninger, om at udnytte løsningerne rigtigt og om de ting du kan gøre uden for løsningerne.

 

Her får du et par gode råd til at få mest ud af budgettet.

 

 • Giv medarbejderne retningslinjer og uddannelse
  For rigtig mange virksomheder handler it-sikkerhed om at beskytte infrastrukturen, udstyret og software. Det er der også rigtig god mening i, men tendensen går desværre mod, at medarbejderne bliver overset i forhold til det forsvar, du bygger op …og det kan blive dyrt.

  Giv medarbejderne retningslinjer og redskaber. På den måde kan du skabe en kultur, der indebærer, at sikkerhed er gennemgribende i alle virksomhedens processer og beslutninger. Medarbejderne skal for eksempel vide, hvad de må klikke på, hvad de må oplyse via telefonen, hvem de må dele oplysninger med, osv.

  Medarbejdere, der ikke kender regler og retningslinjer, kan ende med at koste dig dyrt.

 

Læs også:
Gode og hjælpsomme medarbejdere kan være farlige

 

 • Udnyt dine løsninger
  Undersøg om du bruger alle de muligheder, der ligger i de løsninger, du allerede har investeret i. Måske har du rådighed over funktioner, du ikke udnytter.

  Din it-samarbejdspartner kan hjælpe dig med at kigge på din "consumption" på det, du forbruger i de forskellige løsninger. Ofte er der en funktion i antivirus-installationen eller firewall'en, som ikke er slået til; et flueben der ikke er sat. De små ting kan gøre en stor forskel.

  Tænk dog altid på, at des mere sikkerhed der er i løsningen, des dårligere kan brugeroplevelsen blive for dine medarbejdere. Det er altid en balance.


 • Opdater dine løsninger
  Trusselsbilledet ændrer sig konstant. Organiseret cyber-kriminalitet er hverdag og hackere bliver stadig mere opfindsomme.

  Det stiller store krav til virksomhedens infrastruktur. Det er ofte billigere at få infrastrukturen opdateret løbende fremfor at foretage store investeringer i perioder.

  Opdatering af Windows servere, firewalls, antivirus og mailfilter er nødvendigt for at højne sikkerheden i virksomhedens infrastruktur bedst muligt.

 

 • Prioritér
  Ingen af os kan være 100% sikre, når det kommer til it - altså med mindre vi slukker maskinerne og lukker ned for netværket.

  Men vi kan - på baggrund af virksomhedens strategier - beslutte hvilke systemer og data, der er vigtigst for driften. Spørg dig selv, om der er dele af it'en, hvor du kan leve med lidt nedetid.

  Sikkerheden behøver nødvendigvis ikke være lige høj på alle data.


 • Undersøg om du har den rigtig løsning
  Både størrelsen af din virksomhed, og hvordan den er bygget op, kan være afgørende for hvilken løsning, der giver dig mest for pengene.

  Mindre virksomheder kan for eksempel ofte finde store besparelser i en online-sikkerhedsløsning.

  Gennemgå din it-sikkerhed sammen med en ekspert. Det er en god måde både at undersøge både pris og kvalitet.
  Det er samtidigt en oplagt mulighed for, at undersøge om den stadig løfter opgaven og de behov din virksomhed har. Din virksomhed udvikler sig, og det bør din it-sikkerhed også.

 

Har du brug for en snak om dine sikkerhedsløsninger?

Kontakt en af vores sikkerheds-specialister.
De hjælper dig gerne og sidder klar ved telefonen.


JCD A/S
Telefon 70 12 00 03

 

Måske er du også interesseret i at læse:

It-sikkerhed i din virksomhed
Læs mere
Backup er dit bedste forsvar!
Læs mere

Tags: