Tjekliste: Det skal din firewall kunne

Skal din virksomhed være sikker?

 

Ja tak, tænker du sikkert. Og med god grund!
Organiseret cyberkriminalitet er hverdag, og trusselsbilledet ændrer sig hele tiden – også for din virksomhed!

Opdatering af din firewall er en del af din sikkerhed. Den er det første skjold mod cyberkriminalitet og nødvendigt for at sikre din virksomheds infrastruktur bedst muligt.

 

Omfanget af it-kriminalitet stiger. Det samme gør kompleksiteten af de angreb, vi ser. Samtidig bliver både data og systemer mere og mere forretningskritiske.
Vi kan simpelthen ikke drive virksomheden uden vores data. 

JCDs specialister har udarbejdet en tjekliste til dig. Den giver dig retningslinjer for, hvad din firewall bør kunne. 

 

Hvad er det nu lige, en firewall gør?

En firewall er, i al sin enkelthed, et filter mellem internettet og din virksomheds netværk. Firewall'en er med til at forhindre uautoriseret brug – dvs. at hackere eller skadeligt software får adgang til din virksomheds netværk og dermed al data.

Man kan sige, at firewall’en er hovedindgangen i din virksomhed. Når du sidder på kontoret, er du kommet igennem hovedindgangen. Dermed har du adgang til de ting, der er i virksomheden.
Skal du ud i den store verden, vil du igen bruge hovedindgangen for at komme ud. Firewall’en virker på samme måde. Alt trafik udefra og ind i virksomhedens netværk filtreres gennem din firewall, som verificerer adgangen til virksomheden.
Hvis en bruger surfer på nettet, vil dette også ske igennem firewall’en, som tillader ønsket trafik og lukker for uønsket trafik.

Nogle firewalls indeholder mulighed for at opsætte en ”blacklist” med websider, der ikke må besøges, da de er usikre og kan indeholde virus. Blacklisten opdateres hele tiden, men KUN hvis du opdaterer din firewall.

Er din firewall opdateret og opsat korrekt, vil den stoppe langt de fleste angreb … men der er ingen 100%-garantier; desværre!

 

Tjekliste: Det bør din firewall kunne

 • To-faktor-godkende login
  Når din firewall er opsat til at kræve to-faktor-godkendelse ved login, får de it-kriminelle svært ved at få adgang.
  To-faktor-godkendelse sætter en effektiv stopper for uautoriseret adgang til din virksomheds netværk - også hvis nogen skulle have luret medarbejderens adgangskode.


 • Skabe sikkerhed på trådløse netværk
  I dag er trådløse netværk mindst lige så brugte som kablede netværk – måske endda mere. Derfor er det vigtigt, at de er opdaterede med nyeste soft- og hardware, så sikkerheden har det højest mulige niveau.
  Trafik fra det trådløse netværk skal sikres af firewall’en på samme måde som trafik fra det kablede net. Sørg også for at dine gæster ikke bruger samme netværk som interne brugere.


 • Prioriter datatrafikken
  Din firewall bør være så avanceret, at den prioriterer trafikken i dit netværk.
  Den bør analysere al data uden at forsinke den samlede netværkstrafik … noget din leverandør sikrer sig i hardware-arkitekturen og opbygningen af din løsning.


 • Have kontrol over anti-spam og junk mail
  Det er vigtigt, at filtreringen af spam-mails ind i huset er opdateret. Dette sikrer du bedst med et spamfilter hosted ”ude i byen” eller som en indbygget del af din mail-leverandørs løsning. Et hosted spamfilter skal vedligeholdes i langt mindre grad, end et du selv står for. Og dit hostede spamfilter bliver automatisk opdateret mod seneste kendte farlige mails.


Læs meget mere om virus og backup her.

 

Backup er muligvis dit bedste forsvar

Hackerne er hele tiden et skridt foran og kan omgå både firewalls og antivirus-programmer, hvis de er dygtige nok. Vi kan forsøge at beskytte os med nyeste hard- og software - og det er der rigtig god grund til. At være 100% beskyttet mod virus og angreb udefra er umuligt! … men hvorfor ikke gøre det besværligt for hackere at komme ind.

Bliver du ramt, er det backup'en - og kvaliteten af den - der er afgørende for, om dit miljø og dine data kan rulles tilbage til lige før angrebet, og arbejdet kan fortsættes, hvor du slap.

 

 

Er du i tvivl eller har du spørgsmål til din it-sikkerhed?

Kontakt JCD på telefon 70 12 00 03

Måske er du også interesseret i at læse:

Har du tjekket dine access points for nyligt?
Læs mere
Tjekliste. Skal du have nyt website?
Læs mere
Sådan får du mere ud af dit it-sikkerhedsbudget
Læs mere
JCD Firewall as a Service
Opdatering af din firewall er en del af din sikkerhed.
Læs mere