Umbraco 9 er lanceret

Umbraco er klar med deres næste version - og det giver nye fordele

 

Umbraco 9 giver dig endnu flere muligheder med dit CMS.


Umbraco er med over 730.000 aktive installationer et af verdens største Content Management Systemer (CMS). En ny version er derfor spændende for mange virksomheder, offentlige institutioner og content-producenter.

 

 

Efter 8 kommer 9

Der kom en masse forbedringer, da Umbraco d. 28. september 2021 gik fra version 8 til version 9.

Umbraco 9 bliver langt mere fremtidssikret. Er du udvikler, er der en lang række nye ting, som gør arbejdet i og med Umbraco anderledes end i dag.

Lanceringen af Umbraco 9 kommer til at fokusere på, at Umbraco skifter .NET Framework ud til fordel for .NET Core, som gør Umbraco til en langt mere fremtidssikret udgave end nogensinde før, og det får du som website-ejer, webmaster eller redaktør også gavn af. 

Har du allerede i dag Umbraco 8.13, vil en lang række af de funktioner, du allerede kender også være i den nye version.

 

Forskellen på Umbraco 8 og 9

Overgangen fra 8 til 9 er proppet med nye features og nye funktioner - dem du kender fra 8.13 er naturligvis også tilgængelige.

En del af forbedringerne fra 8 til 9 skal især findes for udviklerne, da det fremover bliver anderledes at udvikle og tilpasse i Umbracos seneste version.

Er du webmaster, redaktør eller skribent og bruger du i dag Umbraco 8, vil du ikke opleve de store forskelle, da de to versioner minder meget om hinanden - dog med enkelte forbedringer på interfacet. 

Derudover kan nævnes:

  • .NET frameworket opdateres fra 4.72 til .NET 5
  • Installationsprocessen er ændret 
  • Events erstattes af en lang række nye muligheder - og nu med mulighed for notifikationer
  • Web-frameworket er opdateret fra ASP.NET 4 til ASP.NET Core 5

 

Hvad med min nuværende Umbraco-løsning?

Er du Umbraco 8 bruger, kan du forvente, at din løsning opdateres, vedligeholdes og løbende får nye funktioner helt frem til 2024.

Er du derimod Umbraco 7 bruger, er den officielle udmelding fra Umbraco, at løsningen udfases helt i løbet af 2023.

 

Bør jeg opdatere til Umbraco 9?

Vi anbefaler generelt altid, at du opdaterer og vedligeholder dine systemer til den seneste, nye version. Dermed får du altid den mest sikre og opdaterede løsning.

Der kan være en lang række fordele i at skifte fra Umbraco 8, eller ældre, men vi anbefaler, at du tager fat i en af JCDs web-specialister og tager en snak om jeres konkrete løsning, jeres eventuelle tilpasninger, integrationer og lignende. 

 

 

Tag en snak med en af JCDs specialister

For at vi kan sende dig noget fantastisk indhold, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Jeg giver tilladelse til, at JCD A/S opbevarer og behandler mine oplysninger og til, at JCD A/S må kontakte mig på email og telefon Læs vores privatlivspolitik

Måske er du også interesseret i at læse:

10 skarpe: Det skal du vide om Umbraco
Læs mere
5 integrationer du skal have i din webshop / website
Læs mere
Umbraco-CMS
Læs mere